Рецепти - БАНЯСА

ЯК ЗАСОЛИТИ САЛО: 5 ІДЕАЛЬНИХ СПОСОБІВ ВІД БАНЯСА

Як вибрати сало - це саме голоне завдання перед початком засолки сала

Щоб вибрати правильне сало, краще вирушити на ринок або фермерський магазин. Насамперед зверніть увагу на колір: він повинен бути білим або рожевим, але обов'язково однорідним. Шкірка сала має бути тонкою, гладкою, без щетини і бажано з тавром ветеринарного лікаря.

Понюхайте сало. Запах свіжого продукту тонкий, солодкувато-молочний. Наявність специфічного аромату говорить про те, що сало дісталося від кнура. Жодними спеціями запах не прибрати, так що краще відмовитися від покупки.

Проткніть сало ножем, вилкою або сірником. Якщо воно протикається легко або з невеликим опором, продукт заслуговує на ваше схвалення.

Після покупки сало слід промити проточною водою, добре обсушити рушником та приступати до процесу приготування.

З чим солити сало?


З сіллю, часником, лавровим листом, кмином, насінням кропу і навіть з лушпинням цибулі і цукром.

При засолюванні не бійтеся переборщити із сіллю: сало вбере в себе стільки, скільки йому потрібно.

Як солити сало?


У домашніх умовах сало можна солити трьома основними способами:

  1. Просто натерти сіллю. У класичному варіанті також додаються часник та перець, які надають страві пряний смак та аромат. Готувати сухим способом легко та швидко. Він підійде тим, хто не любить багато часу проводити на кухні. Але варто пам'ятати, що зберігати таке сало можна не більше місяця.
  2. Помістити в розсіл. Це більш трудомісткий процес: спочатку варять розсіл, потім у ньому вимочують сало, а потім начиняють спеціями. Але робота окупиться сповна: продукт виходить ніжним і може зберігатися близько року.
  3. Зварити. Скористайтеся цим способом, якщо сумніваєтеся як продукт. Варіння допоможе позбавитися більшості паразитів і бактерій. До того ж таке сало вийде дуже м'яким і зберігатиметься до півроку. А якщо зварити його з лушпинням цибулі, то за смаком воно нагадуватиме копчене.

До речі, який би спосіб ви не вибрали, зберігати готове сало треба буде в морозильнику.

Як засолити сало: 5 ідеальних способів

  1. ЯК ЗАСОЛИТИ САЛО З ЧАСНИКОМ
  2. ЯК ЗАСОЛИТИ САЛО У БАНКУ
  3. САЛО В ЛУШПИННІ ЦИБУЛІ (ЦИБУЛИННІ)
  4. ЯК ЗАСОЛИТИ САЛО ПО-УГОРСЬКИ
  5. ЯК ЗАСОЛИТИ САЛО В РОЗСОЛІ ГАРЯЧИМ СПОСОБОМ ІЗ ЧАСНИКОМ ТА ПЕРЦЕМ

Більше рецептів тут https://www.banyasa.com.ua/recipes