Як засолити сало по-угорськи
Складові:1200 г сала;
1500-2000 г солі;
4 зубчики часнику;
1 столова ложка паприки;
1 столова ложка гострого меленого перцю.
Приготування сало по-угорськи від БАНЯСА:
КРОК 1:
![](https://static.tildacdn.com/tild3836-3564-4661-b238-623338383964/_23.png)
Промийте та обсушіть сало, добре натріть його сіллю з усіх боків. У контейнер насипте шар солі товщиною 1-1½ см, покладіть на нього сало і засипте зверху сіллю. Накрийте кришкою ємність і приберіть в прохолодне місце або в холодильник на 3 дні.
КРОК 2:
![](https://static.tildacdn.com/tild6634-3139-4234-b531-633130346537/__30.png)
Після цього видаліть вологу сіль із контейнера і посипте шматок свіжою сіллю. Залишіть сало ще на 3 дні.
КРОК 3:
![](https://static.tildacdn.com/tild6465-3634-4962-a137-326364613739/__3.png)
Часник очистіть, пропустіть через прес і ретельно змішайте з паприкою та гострим перцем. Зчистіть сіль із сала і натріть його часниковою сумішшю з усіх боків. Загорніть шматок у фольгу або пергаментний папір і приберіть у холодильник на 3–4 дні, щоб він просочився спеціями.
Більше рецептів тут https://www.banyasa.com.ua/recipes