Простий рецепт засолювання сала в часниковому розсолі. Домашнє солоне сало - дуже корисний та смачний продукт. Приготувати його немає великої складності, потрібно лише деякий час. Але власноруч засолене сало зможе чудово скрасити будь-який обід.
СКЛАД / ІНГРЕДІЄНТИ "САЛО У РОЗСОЛІ З ЧАСНИКОМ ВІД БАНЯСА"
Час приготування: 3 д.
Сало - 0.5 кг
Часник - 8 зубч.
Сіль - 8 стол.
Лавровий лист - 2 шт.
Гвоздичний перець (запашний перець) - 4 шт.
Перець горошком - 4 шт.
Покрокове приготування "САЛО У РОЗСОЛІ З ЧАСНИКОМ ВІД БАНЯСА"
КРОК 1: Підготувати вказані продукти. Сало намагатиметься вибирати з прошарками м'яса, нехай невеликими. Сало має бути біле, шкірка не тверда. Сіль краще брати великого помелу. Можна додати спеції на свій смак. Кількість інгредієнтів для розсолу розрахована на 1 л води. Підготувати каструлю та зручний контейнер для сала.
КРОК 2: Вибране сало ретельно промити під холодною проточною водою і ретельно обсушити. Нарізати сало на великі шматочки. Воду у каструлі поставити на вогонь.
КРОК 3: Часник очистити та порізати на шматочки. Половину нарізаного часнику покласти на дно вибраного контейнера. На покладений часник викласти нарізане сало. Якщо контейнер високий і вузький, то сало можна викладати кілька шарів, але кожен шар прокладати нарізаним часником. Таким чином виходить, що сало має бути у часнику зверху та знизу.
КРОК 4: У киплячу воду додати лавровий лист, запашний перець та чорний перець горошком, всипати сіль. Вимкнути воду та розмішати до повного розчинення кристалів солі. Готовий розчин витримати 5 хвилин|мінути|. Якщо сало дуже тверде, то можна його залити відразу цим розчином.
КРОК 5: Сало в контейнері залити гарячим розсолом, туди додати лавровий лист і перці. Сало має бути повністю покрите розсолом. Якщо воно спливає, краще його накрити тарілкою і придавити чимось важким. Контейнер закрити кришкою та залишити при кімнатній температурі на 3 дні. Я витримала сало два дні на столі, а потім забрала в холодильник.
КРОК 6: Через три доби контейнер відкрити і злити весь розсіл. Сало дістати, обтерти паперовими рушниками. Готове сало м'яке та ароматне, але ріжеться не дуже акуратно. Кожен шматочок загорнути у харчову плівку та прибрати у морозилку на зберігання.
КРОК 7: Сало можна пробувати вже після закінчення часу засолення, але воно важко ріжеться і для акуратнішої нарізки його краще прибрати в морозилку. Підморожене сало ріже легко на тоненькі прозорі шматочки. Таке сало відмінно підійде до гарячих перших страв - воно смачне, ароматне та апетитне.