Рецепти - БАНЯСА

Топ 7 рецептів м'яса на грилі для пікніка від БАНЯСА: смачно, швидко та легко

Соковите та смачне м'ясо із запахом диму – це страва, яка потім із ностальгією згадуватиметься в зимовий час. Рекомендуємо скористатися сезоном та вирушити на природу, озброївшись найкращими рецептами приготування на грилі улюбленого виду м'яса.


Свинина, курка, індичка, телятина, яловичина та печінка – пропонуємо прості та смачні рецепти, щоб побалувати себе.

Загальні поради щодо м'яса для гриля

М'ясо для приготування на грилі не повинно бути тонким – товщина може досягати 5 см.
Якщо м'ясо свіже і куплене в м'ясному павільйоні БАНЯСА то можна використовувати мінімальну кількість спецій, в ідеалі – лише сіль та перець.
Краще для гриля не використовувати м'ясо, яке було заморожене.
Перед приготуванням мити м'ясо небажано - бактерії все одно загинуть від жару, а от зайва вода завадить скоринці сформуватися.
Якщо м'ясо зберігалося у холодильнику, перед приготуванням воно має прогрітися до кімнатної температури.
Солити м'ясо найкраще вже після приготування.
Після гриля обов'язково треба дати м'ясу «відпочити» – хвилин 5-10 постояти під кришкою чи фольгою.
Сухе м'ясо краще готувати у фользі – так воно вийде соковитіше.
Перед приготуванням решітку можна змастити будь-якою олією – це не дасть м'ясу прилипнути.
Скоринку в процесі приготування бажано не пошкоджувати, інакше витікає сік і продукт вийде менш соковитим.
Якщо раптом м'ясо вийшло невдало – не варто засмучуватися. Його можна буде використати у складі інших страв.

Рецепти на грилі


Гострі курячі крильця на грилі


Для того щоб крильця набули яскравого смаку, їх бажано замаринувати заздалегідь, проте цілком буде достатньо 1-2 годин.

складові
курячі крила – 1–1,5 кг
перець чилі гострий – 1-2 шт.
паприка – 1 ст. л.
кайенський перець – 1 ст. л.
олія – 3-4 ст. л.
коричневий цукор – 1 год.
сіль за смаком

Додаткові інгредієнти
абрикосове варення – 3-4 ч. л.
аджика
сухий часник – 1 ч. л.

Приготування
Крильця вимити, обсушити, відрізати невелику частину - вона не знадобиться.
Гострий перець дрібно нарізати. Якщо свіжого немає – можна його замінити сухим меленим (кількість регулювати залежно від переваг). Можна замість перцю використати аджику.
Покласти крила в миску для маринування, додати перець, паприку, кайенський перець, цукор, масло|мастило|, все ретельно перемішати.
При бажанні до маринаду можна додати кілька ложок абрикосового варення – воно додасть цікавого присмаку. В цьому випадку потрібно взяти менше цукру або зовсім не використовувати його. Можна також додати до маринаду сухий часник.
Крильця готуються 20-30 хвилин в залежності від розміру. Для перевірки на готовність можна зробити проріз до кістки в найтовстішому місці найбільшого крила - при цьому не повинен виділятися рожевий сік.

Куряче філе у фользі з овочами


Філе можна підготувати заздалегідь і тримати в холодильнику – це зручно, якщо від'їзд на природу планується, наприклад, рано-вранці.

складові
куряче філе – 1 кг
лимон – 2 шт.
помідори – 0,5-0,7 кг
болгарський перець – 1-2 шт.
петрушка – пучок
оливкова олія – 2–3 ст. л.
сіль, мелений білий перець – за смаком

Приготування
Філе помити, висушити і розрізати навпіл. Змастити олією, посипати перцем і залишити маринуватися під час підготовки овочів.
Помідори помити, нарізати кільцями. Перець помити, видалити хвостик і нарізати шматочками будь-якої форми, але не дрібно.
На фольгу (краще подвійну, щоби не порвалася) викласти філе, зверху покласти помідори, перець, петрушку. Збризкати соком лимона, посолити.
Конвертик щільно закрити. Для приготування птиці потрібно 20-30 хвилин. У процесі смаження конвертик можна перевертати. При цьому треба пам'ятати, що філе саме по собі досить сухе, тому головне не перетримати його.

Телятина з травами


Для приготування на відкритому вогні підійде корейка або вирізка, а складні маринади не знадобляться.

складові
телятина – 400-500 г
оливкова олія – 2-3 ст. л.
часник – 5-7 зубчиків
розмарин, шавлія, чебрець, кінза – за смаком
сіль, перець – за смаком

Приготування
Трави бажано використовувати свіжі, але можна взяти сухі. Трави крупно нарвати, змішати з почищеним і порізаним часником, додати оливкову олію, перець.
М'ясо нарізати стейками та злегка відбити. Кожен шматочок намазати сумішшю, що вийшла, і залишити для маринування (при кімнатній температурі достатньо декількох годин).
Перед смаженням зелень з м'яса прибрати. В ідеалі телятина має бути приготовлена ​​до кінця – без крові.

Ніжна теляча печінка на грилі


Для приготування на відкритому вогні бажано брати охолоджену печінку. Вона повинна мати рівний бордовий колір, бути гладкою та пружною.

складові
печінка теляча – 1 кг
сік лимонний – 2-3 ст. л.
олія рослинна – 3-4 ст. л.
часник – 2 зубчики
мед - 1-2 ч. л.
паприка солодка (копчена) - 2 ч. л.
горіх мускатний – 1/3 ч. л.
сіль, перець – за смаком

Приготування
З печінки видалити плівки та прожилки, нарізати на шматочки завтовшки близько 0,5 см.
З лимона видавити сік, додати в нього масло, нарізаний часник, мед, приправи та інші інгредієнти.
Печінка ретельно намазати маринадом, що вийшов, і залишити хвилин на 30-40. Готувати печінку треба дуже уважно та недовго – пересушений продукт буде жорстким.

Свинячі реберця в медово-соєвому соусі


Реберця вийдуть смачнішими, якщо замаринувати заздалегідь. Їх можна розрізати або залишити пластом - в цьому випадку доведеться зробити неглибокі насічки між кісточками. Якщо на реберцях є плівка, її необхідно видалити.

складові
свинячі реберця – 1 кг
соєвий соус – 50-70 мл
мед – 2 ст. л.
олія – 2 ч. л.
приправи до м'яса (паприка, хмелі-сунелі, червоний гострий перець) – до смаку
сіль, чорний перець – до смаку

Додаткові інгредієнти
цибуля – 1 шт.
гірчиця – 2 ст. л.
Приготування

Соєвий соус та мед змішати, додати улюблені приправи для м'яса. Змастити маринадом реберця, що вийшов, і залишити в маринаді на кілька годин, можна і на ніч.
У маринад можна додати гірчицю, а також порізану цибулю - у цьому випадку її необхідно буде перед смаженням видалити з м'яса.

Свинина в імбирному маринаді


складові
свинячі відбивні на кісточці – 2 шт.
оливкова олія – 3 ст. л.
імбир – 1 ст. л.
паприка – 1 ст. л.
коріандр – ½ ст. л.
кумін - ½ ст. л.

Додаткові інгредієнти
часник – 1 зубчик
лайм - ½ шт.

Приготування
Імбир помити, почистити і дрібно нарізати або натерти на тертці. Якщо немає свіжого, можна взяти сухий. Коріандр і кумін потовкти у ступці або подрібнити іншим зручним способом. У маринад можна додати дрібно нарізаний часник та сік лайма.
Спеції додати|добавляти| в масло|мастило| і натерти отриманим маринадом свинину. Залишити м'ясо на кілька годин.
Для того, щоб обсмажити відбивні на грилі, знадобиться близько 10-15 хвилин. Однак слід пам'ятати, що свинина не повинна бути з кров'ю, тому до вживання необхідно переконатись у її готовності.

Індичка в цибульному маринаді


М'ясо індички саме собою трохи сухувато – це потрібно враховувати, коли ви вирішите використовувати її для гриля. До індички найкращим гарніром будуть овочі чи салати.

складові
філе індички – 1 кг
цибуля – 1,5 кг
йогурт (нежирна сметана) – 100 г
сіль за смаком

Приготування
Цибулю почистити, дрібно нарізати чи подрібнити блендером. Змішати із йогуртом.
Філе нарізати шматочками завтовшки близько сантиметра. Змастити кожен шматочок маринадом, що вийшов, і залишити на кілька годин, найкраще - на ніч.
Перед приготуванням маринад краще зчистити з м'яса, інакше цибуля може пригоріти та гірчити.
Час смаження залежить від товщини м'яса та температури. Слід пам'ятати, що індичку легко пересушити, тому до приготування треба поставитися уважно.

Гамбургер із котлетою на грилі


складові
фарш із яловичини – 600 г
булочки для бургерів – 6 шт.
помідор – 1 шт. (Великий)
цибулина – 1 шт.
салат – 6 листочків
солоний огірок – 2 шт.
сир – 6 шматочків
кетчуп, майонез, гірчиця – до смаку
сіль, перець – за смаком

Додаткові інгредієнти
оцет
гірчиця

Приготування
У фарш додати сіль, перець і перемішати. Сформувати 6 котлет за розміром булочок для бургерів. Треба враховувати, що при смаженні вони зменшаться у розмірі. Котлета мають бути товщиною близько 2 см, у серединці можна зробити поглиблення для того, щоб вона не втратила форму під час смаження. Котлетки можна підготувати заздалегідь і зберігати у холодильнику.
Цибулю почистити, нарізати півкільцями чи кільцями. Якщо цибуля має різкий смак, її можна замаринувати в розчині оцту та гарячої води. Зробити це можна як заздалегідь, так і перед приготуванням, поки нарізаються інші інгредієнти.
Огірки порізати скибочками, листочки салату вимити та обсушити.
Булочки розрізати навпіл, кожну обсмажити з внутрішньої сторони приблизно 10-15 секунд, за бажання можна перевернути.
Котлети обсмажити 5-6 хвилин на кожній стороні. За хвилину до готовності зверху покласти по скибочці сиру, щоб він розтанув.
Потім можна збирати гамбургер. Нижню частину булочки намазати майонезом, покласти лист салату, котлету з сиром (на цьому етапі шар можна змастити кетчупом або сумішшю кетчупу з гірчицею), цибуля, помідор та огірок. Верхню частину булочки також злегка змастити майонезом, накрити пірамідку, що вийшла, і злегка притиснути.

Також дивіться - 7 найкращих маринадів для шашлику зі свинини, курки, баранини і яловичини

Більше рецептів тут https://www.banyasa.com.ua/recipes