Рецепти - БАНЯСА

10 КРУТИХ СПОСОБІВ ПРИГОТУВАТИ КУРЯЧІ КРИЛЬЦЯ В ДУХОВЦІ ТА НА СКОВОРОДІ ВІД БАНЯСА

Обсмажуйте та запікайте крильця в медовому, апельсиновому, соєвому та пивному соусах, тушкуйте у кока-колі та загортайте в бекон.

1. Курячі крильця «Баффало» із соусом «Блю Чіз»


Складові
3 столові ложки вершкового масла;
4 столові ложки гострого соусу чилі;
1 столова ложка паприки;
½ чайної ложки солі;
½ чайної ложки кайенського перцю;
¼ чайної ложки меленого чорного перцю;
10-12 курячих крилець;
100 г сметани;
100 г синього сиру;
100 г майонезу;
1 столова ложка білого винного оцту;
1 зубчик часнику.

Приготування
Змішайте розтоплену олію, соус чилі та приправи. Відлийте 2 столові ложки маринаду, що вийшов, в іншу ємність. Відріжте кінчики крил, викладіть курку в маринад, перемішайте і залиште на півгодини при кімнатній температурі.

Втомилися думати про те, що приготувати на обід чи вечерю? Підписуйтесь на «Час є» у Telegram. Щодня ми відбираємо найкращі рецепти, щоб полегшити ваше життя.

Кінчики крилець можуть підгоріти. Тому їх або обертають фольгою, або відрізають.

Викладіть крильця на решітку духовки і підставте під неї лист. Обсмажуйте курку по 10–15 хвилин з кожного боку за температури 200 °C.

Тим часом змішайте в блендері сметану, сир, майонез, оцет та часник. Готові крильця полийте маринадом, що залишився, і подавайте з соусом «Блю Чиз».

2. Курячі крильця у медовому соусі


Складові
3 чайні ложки оливкової олії;
¼ чайної ложки меленого чорного перцю;
½ чайної ложки солі;
8–10 курячих крилець;
4 столові ложки меду;
2 столові ложки вершкового масла;
1 зубчик часнику;
½ чайної ложки паприки.

Приготування
Змішайте оливкову олію, перець та сіль і натріть цією сумішшю крильця. Викладіть їх на лист, застелений пергаментом. Запікайте в розігрітій духовці до 210 °C 25–30 хвилин, перевернувши крильця в середині приготування.

Поставте каструлю на повільний вогонь і доведіть до кипіння мед, вершкове масло, подрібнений часник та паприку. Готуйте ще 1-2 хвилини, періодично помішуючи. Соус повинен трохи загуснути. Полийте їм крильця і запікайте ще 5 хвилин, поки вони не підрум'яняться.

3. Курячі крильця в клярі в кисло-солодкому соусі


Складові
15 курячих крилець;
120 г кукурудзяного крохмалю;
3 яйця;
рослинна або оливкова олія для фритюру;
100 г цукру;
100 мл білого оцту;
100 г желе із чорної смородини;
4 столові ложки соєвого соусу;
3 столові ложки кетчупу;
2 столові ложки лимонного соку;
трохи вершкового масла|мастила|.

Приготування
Викладіть крильця та крохмаль у целофановий пакет, зав'яжіть і енергійно потрясіть, щоб курка повністю вкрилася порошком. Злегка збийте яйця, вмочіть у них крильця, а потім відправте партіями у фритюрницю або каструлю з сильно розігрітим маслом (воно має повністю покривати курку). Обсмажуйте крильця по 8 хвилин, періодично перевертаючи. Потім викладіть на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.

Змішайте в чистій каструлі цукор, оцет, смородинове желе, соєвий соус, кетчуп та лимонний сік. Доведіть до кипіння, зменшити вогонь і готувати ще 10 хвилин.

Викладіть крильця в змащену вершковим маслом форму для запікання і полийте половиною соусу. Запікати 15 хвилин при температурі 180 °C. Переверніть, полийте соусом, що залишився і запікайте ще 10-15 хвилин.

4. Курячі крильця в апельсиново-соєвому соусі


Складові
3 апельсини;
6 зубчиків часнику;
4 столові ложки соєвого соусу;
1 столова ложка коричневого цукру;
1½ чайної ложки солі;
½ чайної ложки меленого чорного перцю;
18-20 курячих крилець.

Приготування
Змішайте сік двох апельсинів, цедру всіх трьох апельсинів, подрібнений часник, соєвий соус, цукор, сіль та перець. Покладіть у суміш курку і ретельно перемішайте.

Викладіть крильця в один ряд на лист. Полийте майже всім соусом і запікайте в розігрітій до 200 ° C духовці 20 хвилин. Переверніть крильця, полийте соусом, що залишився, і готуйте ще 10-15 хвилин.

5. Курячі крильця в беконі


Складові
1 столова ложка солі;
1 столова ложка меленого чорного перцю;
1 чайна ложка паприки;
1 чайна ложка кайєнського перцю;
1 чайна ложка сушеного орегано;
12 курячих крилець (без кінчиків);
12 скибочок бекону.

Приготування
Змішайте приправи та натріть ними курку. Плітале оберніть кожне крильце беконом і за потреби закріпіть його шпажками. Викладіть на решітку духовки, поставте деко під неї і запікайте при температурі 180 °C близько години, перевернувши крильця в середині приготування.

6. Курячі крильця в медово-гірчичному соусі

Складові
130 г гострої гірчиці;
170 г меду;
4 столові ложки вершкового масла;
2 столові ложки лимонного соку;
¼ чайної ложки куркуми;
18-20 курячих крилець.

Приготування
Змішайте в каструлі гірчицю, мед, олію, лимонний сік та куркуму. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи. Викладіть крильця в один ряд на лист, покритий фольгою, і полийте соусом. Запікайте в розігрітій духовці до 200 °C 20–30 хвилин з кожного боку.

7. Хрусткі курячі крильця у сирному клярі


Складові
120 г вершкового масла|мастила|;
2 зубчики часнику;
кілька гілочок петрушки;
100 г панірувальних сухарів;
50 г тертого пармезану;
½ чайної ложки солі;
¼ чайної ложки меленого чорного перцю;
10-12 курячих крилець.

Приготування
Змішайте розтоплену олію та подрібнений часник. В іншій мисці з'єднайте подрібнену петрушку, сухарі, сир, сіль та перець. Спочатку вмочіть крильця в масло, потім обваляйте в суміші із сухарями. Викладіть на покритий пергаментом лист і випікайте близько години при температурі 180 °C.

8. Курячі крильця в пивному соусі


Складові
1 чайна ложка меленого чорного перцю;
½ чайної ложки паприки;
1 чайна ложка солі;
10 курячих крилець;
2 столові ложки оливкової олії;
¹⁄₂ л будь-якого пива;
2-3 столові ложки кукурудзяного крохмалю;
4 столові ложки меду.

Приготування
Змішайте перець, паприку та сіль і натріть сумішшю крильця. Викладіть їх на сковороду з розігрітою олією і підсмажуйте, поки вони не підрум'яняться з усіх боків. Зніміть з вогню і влийте трохи пива так, щоб курка була трохи покрита. Поставте сковороду в розігріту до 200 ° C духовку на 20-25 хвилин.

У каструлі на повільному вогні доведіть до кипіння пиво, що залишилося, періодично помішуючи. Додайте крохмаль і мед і готуйте, помішуючи, поки соус не загусне. Зніміть з вогню та перемішайте в соусі готові крильця.

9. Запечені курячі крильця з картоплею


Складові
4–5 великих картоплин;
сіль за смаком;
2 столові ложки олії;
4 зубчики часнику;
2 чайні ложки паприки;
1 чайна ложка кайєнського перцю;
2 чайні ложки сушеного орегано;
1 чайна ложка води;
10-12 курячих крилець.

Приготування
Почистіть картоплю і наріжте вздовж четвертинки. Викладіть на лист, приправте сіллю і полийте столовою ложкою олії. Запікайте 15–20 хвилин за температури 200 °С.

Змішайте подрібнений часник, паприку, перець, орегано, сіль та воду. Покрийте цією сумішшю крильця і викладіть до картоплі. Запікайте ще 35-40 хвилин, поки курка не підрум'яниться.

10. Курячі крильця в соєвому соусі з колою


Складові
10-12 курячих крилець;
4-5 столових ложок соєвого соусу;
2 столові ложки олії;
180 мл кока-коли;
кілька пір'я зеленої цибулі.

Приготування
Замаринуйте крильця в соєвому соусі на півгодини. Потім викладіть їх на сковороду з розігрітою олією і підсмажуйте на сильному вогні, поки вони не покриються рум'яною скоринкою з усіх боків.

Влийте колу і маринад, що залишився. Готуйте на середньому вогні 15 хвилин під кришкою та 5 хвилин без кришки. Соус повинен трохи загуснути. Готові крильця посипте рубаною цибулею.

Більше рецептів тут https://www.banyasa.com.ua/recipes