Рецепти - БАНЯСА

ЯК ЗАСОЛИТИ САЛО З ЧАСНИКОМ - РЕЦЕПТ ВІД БАНЯСА

Просте приготування смачної закуски! Просто неможливо встояти перед ароматом смачного, ніжного сала з часником та перцем. Воно швидко зникає зі столу з вареною картоплею, свіжим борщем або просто з скоринкою хрусткого хліба. Кожен має свої секрети його приготування! Ось один із наших секретів.

Як засолити сало з часником: інгредієнти

  1. 1 кг сала;
  2. 200 г солі;
  3. 20 г чорного меленого перцю;
  4. ½ головки часнику.

Покрокове приготування "Як засолити сало з часником"


КРОК 1:

Як засолити сало? Підготуйте для цього потрібні інгредієнти. Сало можете вибрати на свій смак. Мені подобається солити сало, в якому практично немає м'яса. Таке сало просолюється поступово. Але якщо в салі великі прошарки м'яса, часто вони стають пересоленими. Саме сало зайву сіль не бере, а ось м'ясо вбирає від душі. Для засолювання найкраще сало нарізати на невеликі шматочки по 200-300 г кожен.

КРОК 2:

Зробіть у кожному бруску поперечні розрізи. Глибина - трохи більше середини шматка.

КРОК 3:
У глибоку ємність насипте всю сіль, добре натріть нею сало з усіх боків.

КРОК 4:

Добре натріть сіло сіллю з усіх боків
Зверху присипте перцем. За бажання можна використовувати суміш червоного та чорного.

КРОК 5:

Часник очистіть від лушпиння і подрібніть. Можна пропустити його через часнодавницю або наріжте часник часточками товщиною 1-2 мм і покладіть їх у прорізи на шматочках сала. 

КРОК 6:

Перекладіть сало в контейнер, накрийте та приберіть у холодильник на 3–4 дні.

Сало готове. Найсмачніше воно з чорним хлібом.

Готове сало можна трохи очистити від спеції за допомогою гострого ножа. Воно вже встигло просочитися ароматами. Наріжте сало на тонкі скибочки та пригощайтеся! Смачного!

Незважаючи на те, що сало - це дуже жирний і калорійний продукт, воно служить прекрасним перекушуванням або доповненням до основного прийому їжі. Ситість з його вживання зберігається надовго.

Щоб отримати м'яке, смачне сало і бути повністю впевненим у його якості, краще засолити його самостійно. Як бачите, у цьому немає нічого складного! Тому не відкладайте рецепт у довгий ящик і приступайте до засолювання.

Для подальшого зберігання зчистіть або змийте надлишки солі, загорніть сало в тканину, покладіть у пакет, а потім у морозильник.