Рецепти - БАНЯСА

ЗАСОЛКА САЛА В БАНКУ У РАССОЛІ ВІД БАНЯСА

ЗАСОЛКА САЛА В БАНКУ У РАССОЛІ ВІД БАНЯСА
Засолене сало в банці в розсолі - м'яке, жіноче сало. Засолювання сала в банку в розсолі може здійснюватися цілий рік за наявності цього свіжого продукту. Засолене в банці в розсолі сало можна зберігати кілька (багато) місяців у морозильній камері та використовувати при необхідності. З таким салом можна готувати бутерброди або додавати його до різних страв, наприклад, з таким салом виходить чудовий куліш або яєчня. Зручно солоне сало взяти на перекус у полі, на дачу, на похід, навіть на обід на роботі.

СКЛАД / ІНГРЕДІЄНТИ "ЗАСОЛКА САЛА В БАНКУ У РАССОЛІ ВІД БАНЯСА"


Час приготування: 3 д 30 хв.
  1. Сало - 600 гр
  2. Сіль - 2 стол.
  3. Вода - 0.5 л
  4. Лавровий лист - 3 шт.
  5. кріп - 0.5 чайн.
  6. Часник - 5 зубч.
  7. Перець горошком - 8 шт.

Покрокове приготування "СЗАСОЛКА САЛА У БАНКУ У РАССОЛІ ВІД БАНЯСА"


КРОК 1:

Засолювання сала в банку в розсолі зазвичай відбувається за наявності наступних продуктів: свинячого сала (добре, якщо є прошарки, але деякі воліють "чисте", м'яке і товсте сало, абсолютно без прошарків - тут вже вибирайте на свій смак), солі та прянощів. З прянощів зазвичай є часник, чорний перець горошком, лавровий лист, можна купити готовий набір спецій для засолювання сала.

КРОК 2:

Насамперед потрібно зробити розсіл, або тузлук його іноді називають за занадто велику концентрацію солі - прийнято вважати, що сало візьме в себе стільки солі, скільки потрібно, зайве залишиться. Це справедливо для сала без м'ясних прошарків - на м'ясо це правило не поширюється, тому слід мати це через. Отже, висипте в каструлю сіль.

КРОК 3:

Залийте її водою та доведіть до кипіння, щоб вся сіль розчинилася. Остудіть до кімнатної температури.

КРОК 4:

Сало добре промийте, осушіть паперовими рушниками і наріжте шматками, придатними для шийки банки, 5 х 5 х 10 см, наприклад. Приготуйте прянощі – зерна кропу, горошки перцю, лавровий лист, кілька зубчиків часнику.

КРОК 5:

На дно чистої банки покладіть частину прянощів.

КРОК 6:

тепер помістіть у банку кілька шматків сала, знову пересипте сало прянощами і так чиніть до повного наповнення банки.

КРОК 7:

Зверху покладіть зубки часнику, що залишилися, і лавровий лист.

КРОК 8:

Залийте сало в банку охолодженим розсолом. І залиште на три дні в прохолодному місці, перший день (або ніч - залежно від часу засолювання сала вами) можна залишити банки в кімнатних умовах, а потім поставте на балкон або холодильник.

КРОК 9:

Після закінчення трьох діб сало можна їсти. Його потрібно вийняти з розсолу, скласти у пластикові коробки або пакети, щільно закрити та зберігати у холодильнику, краще в морозилці.

КРОК 10:

Засолене сало в банку в розсолі іноді називають "жіночим салом" - таким ніжним воно виходить. Можете одразу продегустувати та почастувати домашніх.

Засолювання сала в банку в розсолі - популярний і дуже затребуваний рецепт.

Користь свинячого сала


Сало - безпечний продукт. У чистому салі немає паразитів, які можуть уражати внутрішні органи та м'ясо тварин, тому вживати його можна без побоювання. Серед корисних якостей також зазначають:

  1. Поживність. У 100 грн. солоного сала міститься приблизно 2,5 гр. білка та майже 80 гр. жиру, 800 кілокалорій. Для підтримки нормального обміну речовин кожній людині рекомендують вносити в раціон свинячий прошарок.
  2. Свиняче сало може замінити вершкове масло. Головна відмінність продуктів - наявність пальмової олії, шкідливої ​​для здоров'я. Сало здатне вивести з раціону токсини та шлаки за короткий термін. Потрапляючи в організм, продукт починає всмоктуватись ще в шлунку.
  3. Термічно необроблене сало використовують у народній медицині та косметології. Воно усуває біль у суглобах, зубах. У холодну пору року допомагає захистити обличчя від впливу вітру та низьких температур, зволожує суху шкіру.

Свиняче сало сприяє поліпшенню пам'яті, схуднення (у розумних кількостях) та роботі деяких внутрішніх органів. У чоловіків сало може покращити потенцію "при вживанні внутрішньо :) ".

Більше рецептів тут https://www.banyasa.com.ua/recipes