Блог - БАНЯСА

Професійна сокира для рубки м'яса БАНЯСА (топор, секач, мясоруб, тяпка)

Сокира для розрубу м'яса БАНЯСА

Професійна кована сокира "БАНЯСА" призначена для рубання м'яса та оброблення туш у магазинах, супермаркетах, ринках, їдальнях, цехах оброблення та обвалки, мисливських та промислових господарствах. Сокира виготовлена з якісної кованої сталі марки 60Г. Твердість леза - 48-56 HRC, ручка (поторище) з клеєної фанери з додаванням скловолокна склеїного за допомогою епоксидної смоли, має вологозахисне просочення або лакофарбове покриття.

Історія сокири з розрубу м'яса

За часів СССР в 60 роках використовували звичайну сокиру збільшеного розміру

Ця сокира не дуже зручна і не користується попитом серед професійних м'ясників в 2022 році, які працюють в м'ясному павільйоні БАНЯСА. Розмір цієї сокири замалий а пряма ручка (топорище) не зручне і при тривалому використання вкрай негативно впливає на суглоби рубщика м'яса. 
Багато професійних рубщиків почали модифікувати свої сокири. А особливо це стосувалося ручки (топорища), яку починали робити загнутою в низ щоб зменшити навантаження на руку.

Різні варіанти виконання сокири для розрубу мяса

Найпошириніша сокира для розрубу м'яса в побуті моє просту форму і не велику вагу. 
В побуті такі сокирки називають тяпками. Вона може використовуватися також як ніж. Форма такої тяпки дуже проста і надійна. Багато шеф-кухарів використовують такі сокири і на своїй професійній кухні.

Але існують і більш вишуканіші варанти домашньої сокири для розрубу мяса які поєднують сокиру з молотком для відбивання м'яса. Вони як правило виконані з нержавіючої сталі.

Професійна сокира для розрубу м'яса БАНЯСА

Ми розробили різні варіанти професійних сокир для розрубу м'яса. Також в нашому м'ясному павільйоні БАНЯСА ми їх протестували з нашими професіоналами в сфері розрубу м'яса.